Årets Å-fest i Falun

I år är det återigen dags för Å-festen i Falun, Dalarna. Festen arrangeras mellan den 9:e och 11:e juni, något senare än tidigare år. Precis som föregående år är det Falu kommun som är huvudarrangör, men där finns en del anpreviewdra delaktiga sponsorer och aktörer också. Festen är, som sig bör, gratis och har något att erbjuda alla oavsett ålder.

Årets Å-fest kommer att bjuda på musik, tivoli, marknad, utställningar, cruising och gamla bilar, gummibåtshäng, graffiti, workshops, läsfestival, mikrobryggerifestival, hoppborgsland och loppis för barn, med mera. På Fisktorget kommer det att finnas en lövad dansbana med färggranna lyktor och scener. Torget kommer att göras om till en folkpark och som pricken över i föräras med uppträdanden av de populära dansbanden Scotts och Barbados. Inte nog med detta, Å-festen kommer detta år att stå som värd för en av deltävlingarna i Stjärnskott 2017. Detta är en tävling för unga artister, ja den som ställer upp får inte vara äldre än 16 år. Några kända namn som varit med i tävlingen är Lisa Nilsson, Sanna Nielsen, Eric Saade, Molly Sandén och Zara Larsson.

2017 års Å-fest kommer att erbjuda alla något, inte minst barnen. De kan till exempel hoppa i hoppborgslandet och åka karusell på tivolit, för att ge ett par exempel. Den största skillnaden jämfört med Å-festens första år (2016) är danskvällar med de välkända och mycket populära dansbanden Scotts och Barbados. Tack vare folkparkskänslan, med dans och partystämning når man även den lite äldre publiken. Det blir således något för de minsta och ungdomarna likväl som den mer mogna festivalbesökaren.

Anledningen till att man förlagt Å-festen senare än vad man brukade under Falukalaset och Falu folkfest är att man hoppas på mer sol och värme, ja helt enkelt att vädret ska hinna bli mer somrigt så den rätta känslan infinner sig och festhumöret är på topp.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *